ads one

Wednesday, February 13, 2013

Percutian tidak dirancang

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca semua,

Lama JM tak update kan..korang rindu kat JM tak?..ehehe..perasan..yer lah..cuti raya cina kan panjang..so JM pun bercuti dari menulis ..cheewahh...

Tengahari tadi partner travel datang...dia tanya nak pergi Melbourne tak dalam bulan April atau Mei nanti..pastu JM jawab..I ok jer..tapi perlu check tiket dulu ada sale ke tak..sekali AA dan MAS memang tak ada sale.

JM cakap kita pegi China nak tak..Shanghai ker, Guilin ke ..mana-mana lah janji dapat tiket murah..kawan on jer..tapi banyak juga yang kami bualkan pro and cons..berapa hari..tempat mana nak pegi...Pastu aku call partner travel  lagi sorang..dia pun on jugak..so hasilnya....taraaaaaaa.....

Kuala Lumpur - Guilin
Hong Kong - Kuala Lumpur
JM rasa tak lah murah tiket ni kerana boleh dapat lagi murah..tapi kaki dah gatal nak travel punya pasal..so pasrah je ngan harga. Pasni ni sibuk lah nak siapkan iterenary.

Ticket fee
KL- Guilin : RM284
Hong Kong - KL : RM254.82
Total Cost : RM539 return

Suggestion route Guilin - Guangzhou - Shenzen dan Hong Kong untuk tempoh 11h10m you ollssssss.....Kepada rakan blogger yang pernah ke sana boleh lah yer suggest tempat penginapan yang murah dan selesa.

Pendek je entri kali ni sebab sangat sibuk lately...jumpa lagi yer..Anyeonggg

No comments:

Post a Comment